دانستنی ها در مورد زرشک

میوه زرشک در آبان ماه از درختچه های آن برداشت می شود که بیشتر در منطقه خراسان جنوبی به عمل می آید.

روشهای برداشت

به دوصورت برداشت می شود:

روش اول:پارچه بزرگی زیر درخت پهن کرده وبا چوبی به درخت می کوبند وبه اصطلاح درخت را می تکانند. که حاصل این روش زرشک اناری می شود.

روش دوم: شاخه ها رابریده ودر سالنهایی که به آن تالار می گویند بر روی چوب یا آهن پهن کرده که به تدریج ظرف ۳الی ۴ ماه آماده می شود وبسیار درشت وخوش رنگ می شود در این روش زرشک پفکی به عمل می آید.

ویژگی های زرشک مرغوب

زرشک بهتر است ویژگی های زیر را داشته باشد درشت وروشن باشد سیاه نبوده وبه آن برگ وساقه نچسبیده باشد دانه های بورو پوک وکرم خورده نداشته باشد خشک نشده باشد وهمچنین رطوبت اضافه آن گرفته شده باشد وبه اصطلاح خیس نباشد .

روش تهیه آب زرشک

زرشک را تمییز کرده آب راجوشانده وداخل آن بریزید سپس به مدت۲۴ ساعت در یخچال بگذارید سپس آن را صاف کرده زرشک ها را دور بریزید آب زرشک شما آماده ی میل کردن است برای نگهداری آن از یخچال استفاده فرمایید .

خواص دارویی زرشک

از زرشک برای درمان صفرا،اسهال،مننژیت،کمردردودفع کرمهای حلقوی استفاده می نمایند وهمچنین دارای

ویتامین ث بوده وملین می باشد ضد تومورهای سرطانی می باشد دارای طبیعتی سرد می باشد از زرشک برای پخت غذاهایی چون زرشک پلو، مربای زرشک وپولک زرشکی استفاده می شود.

مناطق کشت زرشک

زرشک عمدتا در مناطق قاین ،بیرجند وشرق ایران به عمل می آید ۷۲درصد از باغهای قاین و۳۲درصد از باغهای بیرجند به کشت زرشک اختصاص دارد.

صادرات زرشک

باتوجه به فسادپذیری محصول وبسته بندی نا مناسب کمتر اقدامی در خصوص صادرات آن صورت گرفته ومشتریان خارج از کشور آن اغلب ایرانیان مقیم اروپا وکشورهای خلیج فارس می باشند.

یک پاسخ به “دانستنی ها در مورد زرشک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.