زعفران چاشنی و رنگ دهنده غذا می باشد.زعفران داراي ارزش غذايي بالايي مي باشد. خواص زعفران موجب کاهش چربی و کلسترول خون می گردد. زعفران آرام بخش، اشتها آور، ضد اسپاسم، پیشگیری کننده از بیماریهای قلبی و سرطان، تقویت کننده حافظه و کاهش دهنده فشار خون است. از گیاه زعفران در درمان بیماری آسم، بیماریهای پوستی، بیماری های چشم، عفونت ادراری، یرقان، پیش انداختن قاعدگی، رفع نفخ شکم ، درمان معده درد و درمان کم خونی استفاده می شود.

جدول ارزش غذايي زعفران

ترکیبات ارزش غذایی میزان مجاز مصرف روزانه
انرژی ۳۱۰ کیلو کالری %۱۵٫۵
کربوهیدرات ۶۵٫۳۷ گرم %۵۰
پروتئین ۱۱٫۴۳ گرم %۲۱
چربی ۵٫۸۵ گرم %۲۹
کلسترول ۰ میلی گرم %۰
فیبر ۳٫۹ گرم %۱۰

ویتامین ها
فولات ۹۳ میکروگرم %۲۳
نایسین ۱٫۴۶ میلی گرم %۹
پیریدوکسین ۱٫۰۱۰ میلی گرم %۷۷
ریبوفلاوین ۰٫۲۶۷ میلی گرم %۲۰
A ویتامین ۵۳۰ IU %۱۸
C ویتامین ۸۰٫۸ میلی گرم %۱۳۵

الکترولیت ها
سدیم ۱۴۸ میلی گرم %۱۰
پتاسیم ۱۷۲۴ میلی گرم %۳۷

مواد معدنی
کلسیم ۱۱۱میلی گرم %۱۱
مس ۰٫۳۲۸ میلی گرم %۳۷
آهن ۱۱٫۱۰ میلی گرم %۱۳۹
منیزیم ۲۶۴ میلی گرم %۶۶
منگنز ۲۸٫۴۰۸ میلی گرم %۱۲۳۵
فسفر ۲۵۲ میلی گرم %۳۶
سلنیوم ۵٫۶ میکرو گرم %۱۰
روی ۱۰٫۰۹ میکرو گرم %۱۰